Skip to content
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty

În ultimii ani industria modei a fost supusă criticii pentru amprenta sa ecologică dăunătoare. Cu toate acestea, a apărut o rază de speranță prin adoptarea modei second-hand și a modei sustenabile. Prin reutilizarea și reciclarea hainelor, putem reduce semnificativ volumul deșeurilor și putem conserva resursele planetei. Noi, la Humana People to People, ne-am implicat încă de la început în dezvoltarea unui model de economie circulară prin moda second-hand, dorind să diminuăm efectele pe care industria modei le are asupra mediului. 

Iată câteva aspecte cheie legate de impactul pozitiv pe care moda second-hand și moda sustenabilă le au asupra mediului: 

1. Beneficiile modei second-hand asupra mediului. Moda second-hand joacă un rol crucial în minimizarea impactului ecologic al industriei modei. Alegerea hainelor second-hand scade cererea pentru producția de haine noi și are implicit impact pozitiv în ceea ce privește consumul de apă, utilizarea substanțelor chimice și emisiile de carbon foarte mari. 

2. Moda sustenabilă și rolul său în economia circulară. Moda sustenabilă se referă la hainele fabricate din materiale prietenoase cu mediul și produse prin practici etice. Ea cuprinde totul, de la fibre organice și fibre reciclate, până la metode de producție echitabile și cu respect față de angajați și natură. Prin prioritizarea sustenabilității, industria modei ar putea implementa un model de economie circulară, în care resursele sunt utilizate și reutilizate într-un ciclu continuu, minimizând generarea de deșeuri și diminuând daunele aduse mediului.

3. Humana People to People și economia circulară. Humana People to People este o organizație internațională dedicată dezvoltării durabile și combaterii sărăciei. Noi jucăm un rol semnificativ în industria modei, colectând, sortând și redistribuind haine second-hand. Prin aceste procese contribuim la economia circulară și ajutăm la prelungirea duratei de viață a articolelor vestimentare care altfel ar putea ajunge pe gropile de gunoi.

Organizăm campanii de colectare a hainelor, încurajăm persoanele să doneze hainele nefolosite înloc să le arunce. Apoi, după colectarea lor, hainele ajung în centrele noastre de sortare unde sunt minuțios evaluate. Cele care încă pot fi purtate primesc o viață nouă prin comercializarea lor în magazinele second-hand, în timp ce articolele care sunt într-o stare de degradare accentuată sunt trimise către partenerii noștri pentru a fi reciclate în noi fibre sau refolosite în diverse industrii ca materie primă. Contribuim astfel substanțial la reducerea cantității de deșeuri textile care ajunge în gropile de gunoi sau sunt incinerate, având ca efect negativ ulterior degradarea mediului și poluarea.

Prin colectarea, sortarea și vânzarea hainelor second-hand, contribuim la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) pe mai multe căi: o dată prin modelul de afaceri sustenabil și apoi prin susținerea comunităților care se confruntă cu sărăcia. Profitul generat din activitățile noastre comerciale este reinvestit în proiecte de educație și programe pentru combaterea sărăciei, susținând comunitățile defavorizate să se dezvolte pe termen lung în mod autonom. Citește aici despre proiectele noastre de impact social. 

Moda second-hand și moda durabilă sunt soluții puternice care pot diminua impactul pe care industria modei îl are asupra mediului. Organizații precum a noastră sunt un exemplu ca lucrurile se pot schimba în bine prin adoptarea economiei circulare. Prin promovarea reutilizării hainelor, reducerea deșeurilor și susținerea economiilor locale, contribuim la un viitor sustenabil și echitabil. Adoptarea modei second-hand și a modei durabile nu este doar o alegere personală, ci un efort colectiv pentru conservarea mediului și progres social.

MAI MULTE

Află detalii despre diferitele noastre inițiative

Proiectul Repair - Repară și reutilizează hainele preferate

Pentru un impact negativ minim asupra planetei, credem că reutilizarea și repararea articolelor vestimentare sunt esențiale. De aceea ne-am propus să sprijinim breasla croitorilor și cizmarilor, în special cei care...

Read more
„Fire de Compasiune” - bucurie și căldură pentru comunitățile vulnerabile din Prahova

Sărbătorile de iarnă pot fi triste pentru familiile din mediile vulnerabile, care nu au posibilitatea de a oferi celor dragi o haină calduroasă sau bucate alese. Noi, la HUMANA, dorim...

Read more
Alături de copiii și tinerii aflați în grija Organizației Umanitare CONCORDIA

Humana People to People Romania s-a alăturat în anul 2019 eforturilor CONCORDIA, o organizație neguvernamentală și non-profit dedicată, cu o misiune de peste 30 de ani în sprijinirea copiilor, tinerilor și...

Read more

Cart

Your cart is currently empty.

Start Shopping

Select options