Skip to content
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty

Pe măsură ce frunzele încep să-și schimbe culoarea și o adiere răcoroasă umple aerul, este timpul să spunem bun-venit unui nou sezon și unui val proaspăt de tendințe în modă. Toamna anului 2023 promite să fie un sezon al stilului și substanei, cu un accent deosebit pe durabilitate și o paletă inspirată de nuanțele naturale ale anotimpului recoltelor. 

Textilele sustenabile pe podium 

Una dintre tendințele demne de remarcat în toamna anului 2023 este reînoirea angajamentului față de sustenabilitatea în modă. Odată ce a fost conștientizat impactul pe care industria modei îl are asupra mediului, designerii și brandurile iau măsuri semnificative pentru a face colecțiile lor mai prietenoase cu mediul. În 2023, textilele durabile sunt în prim-plan, iar consumatorii adoptă din ce în ce mai mult îmbrăcămintea fabricată din materiale reciclate, bumbac organic sau țesături inovatoare cu o amprentă de carbon redusă.

Brandurile explorează modalități creative de a reduce deșeurile textile și de a promova moda circulară, cu piese up-cycled și designuri atemporale care rezistă trecerii timpului. Accentul se mută de la moda rapidă (fast fashion) către consumul responsabil, cu grija față de planetă.

Nuanțele pământului și modele inspirate de natură

Toamna a fost întotdeauna un sezon al culorilor bogate și calde, iar anul acesta nu face excepție. Culorile pământului domină scena modei, de la nuanțele de verde din adâncul pădurii și maro rustic, la nuanțele calde de galben muștar și portocaliu estompat. Aceste culori evocă frumusețea naturală a toamnei și creează o conexiune armonioasă cu lumea din jurul nostru.

Pe lângă culorile pământului, modelele inspirate de natură câștigă popularitate. Gândește-te la motivele frunzelor, imprimeurile cu animale și modelele florale care sărbătoresc frumusețea naturii. Aceste modele nu numai că adaugă o notă amuzantă garderobei tale, dar încurajează și o conexiune mai profundă cu mediul înconjurător.

Ținute confortabile și versatilitate

Toamna anului 2023 este despre confort și versatilitate. Ținutele relaxate, supra-dimensionate revin în trend și îți permit să te miști liber și să te simți în largul tău. Un rol crucial în această tentință îl are folosirea mai multor straturi de haine: combinații precum un cardigan comod peste un pulover gros sau o jachetă ușoară peste un hoodie lejer, sunt alegerile recomandate pentru vremea de tranziție.

Specialiștii în modă încurajează combinarea și asortarea diferitelor texturi și țesături pentru a crea aspecte stratificate unice, care sunt în același timp elegante și practice. Asortarea unui pulover tricotat gros cu pantaloni largi și cizme scurte este o modalitate excelentă de a adopta această tendință, păstrând confortul în zilele răcoroase de toamnă.

Toamna anului 2023 prinde contur ca fiind un anotimp al alegerilor cu sens în modă. Adoptarea textilelor durabile, a nuanțelor pământului și a modelelor inspirate de natură nu numai că te mențin în trend, dar se aliniază și cu o abordare mai conștientă față de modă. Odată cu schimbarea culorilor frunzelor și scăderea temperaturilor, te poți echipa cu încredere în tine, știind că alegerile  vestimentare pe care le faci reflectă un angajament conștient față de stil și planetă.

 

MAI MULTE

Află detalii despre diferitele noastre inițiative

Proiectul Repair - Repară și reutilizează hainele preferate

Pentru un impact negativ minim asupra planetei, credem că reutilizarea și repararea articolelor vestimentare sunt esențiale. De aceea ne-am propus să sprijinim breasla croitorilor și cizmarilor, în special cei care...

Read more
„Fire de Compasiune” - bucurie și căldură pentru comunitățile vulnerabile din Prahova

Sărbătorile de iarnă pot fi triste pentru familiile din mediile vulnerabile, care nu au posibilitatea de a oferi celor dragi o haină calduroasă sau bucate alese. Noi, la HUMANA, dorim...

Read more
Alături de copiii și tinerii aflați în grija Organizației Umanitare CONCORDIA

Humana People to People Romania s-a alăturat în anul 2019 eforturilor CONCORDIA, o organizație neguvernamentală și non-profit dedicată, cu o misiune de peste 30 de ani în sprijinirea copiilor, tinerilor și...

Read more

Cart

Your cart is currently empty.

Start Shopping

Select options