Skip to content
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty

Simplifică-ți stilul: crează-ți o garderobă capsulă

În lumea agitată de astăzi, unde tendințele vin și pleacă într-o clipă, conceptul de „garderobă capsulă” câștigă tot mai mult teren. Ce este o garderobă capsulă? O colecție selecționată de articole vestimentare esențiale, versatile și atemporale, care pot fi combinate pentru a crea o gamă largă de ținute elegante. Atunci când adopți filosofia garderobei capsulă, îți simplifici viața: vei reduce oboseala de a decide mereu ce să porți, economisești timp și bani și totul devine mai ușor. În acest articol explorăm împreună avantajele acestui concept și îți oferim un ghid pentru a îți crea propria garderobă-capsulă. 

Beneficiile garderobei capsulă

  1. Simplifică luarea deciziilor: garderoba capsulă elimină chinul zilnic de a decide ce să porți. Cu mai puține opțiuni, poți selecta rapid și cu încredere o ținută potrivită pentru stilul tău și pentru ocazia pentru care îți alegi ținuta.

  2. Economisește timp și bani: atunci când prioritizezi calitatea în detrimentul cantității, vei investi în piese durabile și atemporale care rezistă mai mult. Reduci astfel necesitatea de a cumpăra haine frecvent, iar pe termen lung acest lucru se traduce în economie financiară și de timp. 

  3. Reduce dezordinea: o abordare minimalistă a garderobei înseamnă mai puțină dezordine în șifonier. Ai astfel o privire de ansamblu asupra hainelor tale și totul este mi bine organizat. 

  4. Încurajează moda sustenabilă: garderoba capsulă promovează alegeri durabile pentru că investești în haine mai puține, dar de calitate, care au o durată de viață mai lungă. În acest fel nu vei fi un contribuabil al modei de unică folosință care poluează mediul mult mai mult. 

Cum îți creezi o garderobă capsulă?

  1. Definește-ți stilul: totul începe cu identficarea stilului personal. Preferi un stil clasic, boho, minimalist sau eclectic? Să îți înțelegi stilul preferat este primul pas în alegerea pieselor vestimentare cu care tu rezonezi. 

  2. Fă o selecție la sânge: Uită-te cu un ochi critic la hainele pe le deții deja în șifonier. Donează sau vinde hainele pe care nu le mai porți și care nu se aliniază cu stilul identificat la pasul unu. Fii fără milă în procesul de decizie. Știm că păstrezi unele articole pentru că îți amintesc de anumite momente din viața ta, însă, dacă ești sincer/sinceră cu tine, nu le-ai mai folosit de ani de zile și probabil nici nu le vei mai folosi. 

  3. Păstrează articolele de bază: garderoba ta capsulă trebuie să fie formată din haine versatile și atemporale care sunt baza stilului tău. Acestea pot fi: o cămașă cu nasturi, o pereche de jeans care îți vin bine, un sacou, o rochie neagră și o pereche de balerini sau pantofi sport confortabili. 

  4. Alege-ți paleta de culori: Optează pentru o paletă de culori care să îți permită să combini și să asortezi ușor articolele. Culorile neutre precum negru, alb, gri sau bej sunt alegeri ideale. Poți să adaugi și câteva articole în culori mai accentuate, care se combină cu cele neutre. De exemplu poți avea nuanțe de tourqois și galbe sau roz și grena. 

  5. Evaluează-ți stilul de viață: Ia în considerare activitățile zilnice, ce trebuie să porți la serviciu sau atunci când ieși cu prietenii. Asigură-te că piesele alese sunt potrivite pentru toate aceste aspecte ale vieții tale. 

  6. Alege calitatea în detrimentul cantității: investește în articole de calitate bună, create pentru a avea o durată de viață lungă. Este posibil ca acestea să fie mai scumpe atunci când le achiziționezi, însă investiția se estompează în timp și devin chiar mai economice. Nu degeaba spunea bunica „sunt prea săracă să îmi cumpăr lucururi ieftine”. 

  7. Selectează accesoriile potrivite, pentru că acestea pot transforma imediat o ținută. Eșarfele, curelele sau bijuteriile pot face diferența între o ținută casual și una elegantă. O rochie simplă, uni, purtată cu o pereche de teniși și o geaca din denim reprezintă o ținută casual, de zi. Dacă schimbi perechea de teniși cu o pereche de pantofi eleganți și geaca cu o eșarfă dintr-un material fin, rochia ta devine perfectă pentru o ținută de purtat seara la un cocktail sau un spectacol. 

  8. Adaptează-te sezonului: actualizează-ți garderoba capsulă cu articolele de sezon, în funcție de nevoie. Hainele care nu sunt potrivite sezonului în care te afli, pot fi depozitate separat pentru a-ți menține șifonierul în ordine. 

  9. Păstrează disciplina: căci este cheia succesului pentru garderoba-capsulă! Evită cumpărarea impulsivă de produse noi și rămâi la colecția deja selectată. Când îți cumperi un articol nou pune-ți următoarele întrebări: „chiar am nevoie de acest lucru?”, „ce articol am înlăturat din garderobă ca să îl înlocuiesc?”, „respectă acest articol nou, pe care vreau să îl achiziționez, principiile garderobei-capsulă?”.

Crearea unei garderobe-capsulă reprezintă o abordare practică și durabilă în modă. Atunci când selefctezi o colecție de piese versatile și de înaltă calitate, în concordanță cu stilul tău personal, îți simplifici viața, reduci dezordinea și faci o alegere conștientă. Amintește-ți, nu este vorba despre a avea neapărat multe haine; ci despre a avea hainele potrivite. Așadar, fă-ți curat în dulap, definește-ți stilul și începe călătoria către o garderobă simplă, dar elegantă și cu sens. 

MAI MULTE

Află detalii despre diferitele noastre inițiative

Proiectul Repair - Repară și reutilizează hainele preferate

Pentru un impact negativ minim asupra planetei, credem că reutilizarea și repararea articolelor vestimentare sunt esențiale. De aceea ne-am propus să sprijinim breasla croitorilor și cizmarilor, în special cei care...

Read more
„Fire de Compasiune” - bucurie și căldură pentru comunitățile vulnerabile din Prahova

Sărbătorile de iarnă pot fi triste pentru familiile din mediile vulnerabile, care nu au posibilitatea de a oferi celor dragi o haină calduroasă sau bucate alese. Noi, la HUMANA, dorim...

Read more
Alături de copiii și tinerii aflați în grija Organizației Umanitare CONCORDIA

Humana People to People Romania s-a alăturat în anul 2019 eforturilor CONCORDIA, o organizație neguvernamentală și non-profit dedicată, cu o misiune de peste 30 de ani în sprijinirea copiilor, tinerilor și...

Read more

Cart

Your cart is currently empty.

Start Shopping

Select options