Humana in Lume

Humana People to People este o retea de organizatii non-profit, din Europa, America de Nord, Africa si America Latina, conlucrand in domeniile solidaritatii internationale, cooperarii si dezvoltarii.

Humana People to People a luat fiinta la sfarsitul anilor 1970, din dorinta de a-si aduce contributia in lupta impotriva colonialismului si lipsei de entitate nationala a tarilor defavorizate. Mai tarziu, Humana People to People a continuat sa isi puna amprenta in cladirea unor noi civilizatii si a unor vieti mai bune pentru oameni. In 1994, odata cu sfarsitul separatismului, devenea clar faptul ca lupta pentru imbunatatirea vietii oamenilor saraci din lume, reprezenta continuarea fireasca a telurilor acestei organizatii.

Humana People to People este construita pe solidaritate umana, cu o profunda atitudine de a ajuta “de la om la om”. Humana People to People lucreaza impreuna cu oamenii pentru solutionarea celor mai importante probleme precum educatia, sanatatea, securitatea hranei, mediul inconjurator dezvoltarea economica si a copilului si problemele financiare.

Humana People to People colaboreaza atat cu oamnenii, cat si cu guvernele tarilor in care activeaza. De obicei, proiectele de dezvoltare pentru care Humana People to People sunt organizate in zonele rurale, unde majoritatea populatiei defavorizate locuieste. Organizatiile Humana People to People fac parte din materialul national, iar proiectele acestora au devenit un aspect integrant al comunitatilor. Atat leaderii proiectelor cat si personalul apartin comunitatii unde proiectele se desfasoara si pe care acestia le deservesc.

Astazi, 35 de organizatii independente de ajutorare si dezvoltare sunt membre ale “ Federatiei Asociatiilor afiliate la Miscarea Internationala “Humana People to People”