Practic, acest lucru nu există în lumea de astăzi. Sistemul capitalist domnește peste tot în lume. Bogații devin din ce în ce mai bogați, iar oamenii săraci din ce în ce mai săraci. Acest lucru se datorează sistemelor economice, care guvernează lumea, care sunt din nou fundalul schimbărilor climatice și încălzirii globale.

Humana People to People a creat oaze de Zero Discriminare în India, China, America de Sud și Africa, unde aproximativ 15 milioane de oameni beneficiază de pe urma diferitelor linii de proiecte. Peste 8 milioane de oameni, care sunt bolnavi de HIV, bronșită, malarie sunt sau au fost tratați în casele lor sau la o clinică prin proiectele TCI, unde oamenii sunt instruiți pentru a-și gestiona propria boală. In colegiile de formare a profesorilor au fost educați zeci de mii de profesori, iar majoritatea dintre ei trăiesc și lucrează în sate din Malawi, Zambia, Mozambic, Angola, Guineea Bissau sau India. Există aproape 1 milion de cluburi de fermieri, unde fermierii învață să cultive diferite tipuri de legume, fructe și alte culturi. Aceste demersuri susțin din nou situația sănătății în comunitate.

Multe alte linii de proiect, în care lucrează Humana People to People creează, de asemenea, oaze de discriminare zero în comunitățile sărace din întreaga lume:

Iată o fotografie din linia de dezvoltare comunitară numită „Microfinanțare” în care grupuri de femei se întâlnesc săptămânal pentru a rambursa împrumuturile mici și pentru a oferi sprijin reciproc în înființarea de afaceri mici.