După invazia armatei ruse în Ucraina, acest lucru a fost in marile titluri ale mass-media din cea mai mare parte a lumii. Această invazie a divizat familiile. Femeile, copiii și bătrânii părăsesc zonele de război, iar bărbații trebuie să rămână și să lupte cu invadatorii. După cel de-al Doilea Război Mondial, au existat continuu războaie undeva în lume. Războiul din Afganistan, care s-a soldat cu cei mai mulți oameni uciși, unde femeile luptă acum pentru a se elibera de regimul taliban. Aceste calamități despart într-un mod extrem familiile.

Oamenii din întreaga lume fug de rezultatele încălzirii globale și ale schimbărilor climatice, care, de asemenea, despart familiile.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face în Humana People to People este să susținem pacea prin lupta împreună cu cei săraci în munca noastră pentru a câștiga bani pentru cele 1453 de proiecte de dezvoltare și pentru a ajunge la cele aproximativ peste 12 milioane de oameni cu care luptăm împreună. Lucrează în 45 de țări de pe 5 continente. Despre toate acestea puteți citi în Raportul de progres din 2021. Întregul raport îl găsiți pe pagina de start a Federației: humana.org.