Misiunea Humana People to People este reprezentată prin prietenia dintre oameni, scopul fiind de a construi împreună, comunități solide și proiecte de dezvoltare.

Un exemplu este programul International Development Volunteer cu durată de 10 luni, program în care oameni din întreaga lume se alătură școlilor D.I. din America de Nord, Anglia, Norvegia și Danemarca, cu scopul de a se alătura proiectelor pe care Humana le desfășoară în India, Africa și Asia.

Prima școală a fost inițiată după un demers al unui grup de tineri din Danemarca, în 1970. Experiența a început ca o călătorie în așa-numita „Lume a treia”. Un grup de adolecenți a plecat pe Coasta Africii să afle nevoile din acele zone.

Cursul are o perioadă de 3 luni de pregătire la una dintre școlile menționate, urmată de călătoria la unul dintre proiectele alese (6 luni), unde voluntarii se vor implica în comunități, oferind sprijin localnicilor. După ce voluntarii și-au încheiat sarcina la unul dintre proiecte, se întorc la școală pentru a se pregăti de perioada de concluzii și informare (1 luna).

În cadrul acestui program de 10 luni, voluntarii se alătură activiștilor din întreaga lume, pentru a susține dezvoltarea durabilă și eradicarea sărăciei în unele dintre cele mai sărace părți ale lumii. Credem că acest tip de activism este necesar mai mult ca oricând și vă invităm să vă alăturați unui grup de oameni care împărtășesc aceleași valori și își unesc forțele într-un program bazat pe acțiune și rezultate, unde învață și creează schimbări pozitive prin munca umanitară.

Din cauza virusului Corona, participanții nu călătoresc la proiecte pentru moment, ci vizitează alte proiecte desfășurate aproape de școli.

Aici puteți găsi mai multe informații:

https://www.oneworldinstitute.eu/

https://cicd-volunteerinafrica.org/