Cea mai bună șansă de a pune capăt acestei pandemii este să ne asigurăm că toată lumea are pretutindeni acces la vaccinuri, teste și tratamente pentru combaterea COVID19. Liderii farmaceutici restricționează aprovizionarea, lăsând unele țări din sud să aștepte până în 2023 vaccinarea pe scară largă.

Țările dezvoltate economic vaccinează o persoană în fiecare secundă, în timp ce majoritatea celor mai sărace națiuni nu au primit încă nici o doză. Acest lucru va duce la pierderi de vieți și va permite virusului să se răspândească, fapt amenințător pentru întreaga lume.

La 11 martie, la un an de când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat COVID19 o pandemie, facem apel la AstraZeneca, Pfizer / BioNTech, Moderna, Johnson și Johnson și Novavax să împărtășească rețetele lor de vaccin.

Guvernele ar trebui să înceteze blocarea propunerii de suspendare a brevetelor la Organizația Mondială a Comerțului. Acest lucru va ajuta la destrămarea marilor monopoluri farmaceutice și la creșterea aprovizionării, astfel încât să existe suficiente doze.

Trebuie să avem un vaccin PeoplesVaccine pentru toți, în întreaga lume. Este cel mai bun mod de a fi toți în siguranță.

Mai multe informații în link-ul de mai jos.

https://peoplesvaccine.org/take-action/