Avem plăcerea să vă prezentăm un eveniment special organizat de către Humana People to People România în colaborare cu College for International Co-Operation and Development (CICD), numit “APA înseamnă VIAȚĂ”.

Acesta a avut loc în data de 9 septembrie 2017, în magazinul Humana Second Hand din București – Calea Moșilor. În cadrul acestui eveniment, am avut o prezentare susținută de către Dan Măhuleț și Danail Petrov, doi voluntari ce au petrecut 6 luni în Zambia și care au împărtășit celor prezenți experiența lor, dar și cum POȚI SĂ DEVII VOLUNTAR în Africa pentru a schimba viețile a mii de oameni.

Dan Măhuleţ are 27 de ani şi, după mai multe job-uri, s-a decis că este timpul să pună umărul pentru ajutorarea celor care au mai mare nevoie. Aventura lui Dan Măhuleţ, și a celor doi colegi ai săi, s-a petrecut în Zambia, aria Katongola, lângă orăşelul Mkushi, unde a ajutat oamenii din mai multe sate. Pentru mulți dintre noi, apa este ceva care vine de la sine. Pentru unii oameni însă, este un adevărat lux.

Prin acest program de voluntariat, Dan și colegii săi au reuşit să repare şapte pompe de apă, cu ajutorul cărora peste 2.500 de oameni au acum apă curată şi pot, în sfârşit, renunţa la apa din râu cărată uneori de la câțiva kilometri. Reparațiile nu au fost deloc ușoare, mai ales pentru că fiecare pompă a avut câte o problemă diferită.

Alte proiecte pe care Dan și cei doi colegi ai săi au reușit să le facă în Zambia sunt : construcția unei pieţe ce deservește 7 sate, pentru ca localnicii să nu mai fie nevoiţi să meargă 10 kilometri pentru a cumpăra sau pentru a vinde ceea ce cultivă; construcția unui scaun cu rotile, care poate fi pus în mişcare cu mâinile, pentru un copil de 11 ani care de 3 ani nu mai poate să meargă, și, cu ultimii bani rămași, au achiziţionat 6 bănci de lemn pentru o şcoală în care copii stăteau pe jos sau pe cărămizi.

Prezentarea susținută în magazinul nostru Humana din București, urmărește să atragă persoane interesate de participarea la astfel de programe de voluntariat, dar și să facă cunoscute o parte din proiectele în care Humana People to People și organizațile sale partenere, le desfășoară în țările cele mai sărace din lume.

Programele de voluntariat propuse de CICD sunt de 5, 12 sau 21 de luni. Mai multe informații despre programul de voluntariat la link-ul: www.joincicd.org sau dan@joincicd.org