Despre Noi

 • CINE SUNTEM NOI

  Humana People to People este o rețea de 31 de organizații membre, ce își au sediul în Europa, SUA, Africa, Asia și America Latină. Proiectele de dezvoltare pe care entitățile din rețea le realizează sunt diverse, dar toate au ca scop final Lupta împotriva Sărăciei.
  Abordarea proiectelor de dezvoltare este centrată pe oameni, lucrând împreună în comunitățile lor, și, astfel ei înșiși să devină parte activă în crearea și susținerea schimbărilor din viața lor.
  Humana People to People SRL a fost înființată în România în 2006 cu scopul de a vinde haine, încălțăminte și accesorii second-hand de o calitate superioară la un preț accesibil.Astăzi, aproximativ 300 de persoane lucrează în peste 40 de magazine, cât și în administrație și management.
  Activitatea noastră generează fonduri pentru a susține proiecte de dezvoltare în comunitățile sărace din Africa, India și America Latină.Proiectele sunt desfășurate în Educație, Sănătate, Agricultură Durabilă, Protecția Mediului și Dezvoltare Rurală. Totodată, activitatea noastră este orientată și către protejarea mediului prin promovarea reutilizării și reciclării.

 • HUMANA România este o legătură importantă în lanțul valoric HUMANA.
  Hainele vândute în magazinele noastre provin din colecția de îmbrăcăminte second hand colectată din diferite țări din Europa, mai ales Italia, Germania și Austria, dar și Demarca, Suedia și Norvegia. În aceste țări și de-a lungul întregului lanț valoric, fiecare organizație contribuie la finanțarea proiectelor de dezvoltare întreprinse de către membrii Federației pentru asociații care au legătură cu HUMANA People to People.

  Înainte ca articolele de îmbrăcăminte să ajungă la magazine, acestea sunt sortate în Centrul de Sortare HUMANA din Varna, Bulgaria. Acesta este locul în care acestea sunt separate în diferite categorii cu destinații diferite. Fiecare îmbrăcăminte este tratată cu grijă, pentru a maximiza valoarea ei. Aproximativ 30% din articolele de îmbrăcăminte sunt vândute în magazinele second hand din Bulgaria și România. Restul de haine sunt refolosite în special în Africa (25%), hainele foarte uzate sunt reciclate (cca 40%), iar numai o parte foarte mică nu poate fi reciclată (5%).

 • Humana Romania Shop
 • Humana Romania Shop

Humana People to People în România

Humana People to People se află în România de mai bine de 10 ani, timp în care
ne-am dezvoltat din dorința de a fi cât mai aproape de clienţii noştri şi de a le oferi servicii şi articole de calitate.

Compania a fost înființată în România în anul 2006.

Scopul este de a comercializa haine, încălțăminte și accesorii second-hand de bună calitate, la un preț mic.

Până în 2009, am avut un singur magazin în Brașov.

În toamna aceluiași an, am mai deschis două magazine în Brașov.

În 2010, am deschis pentru prima dată magazine în afara Brașovului, la Sibiu.

Tot în acest an, am deschis și primul magazin într-o Galerie Comercială, în Eliana Mall din Brașov.

În 2011, am deschis primul nostru magazin în București.

De asemenea, am extins rețeaua de magazine și în alte orașe din țară: Pitești, Ploiești, Constanța, Galați, Bacău.

La finalul anului 2016

Humana People to People avea deschise peste 40 de magazine, cu un număr de peste 330 de angajați.

În 2017, ne continuăm expansiunea.

În acest an, am relocat șase magazine în noi locații: Brăila, Craiova, Focșani, Oradea, Arad și Târgu Mureș.

În 2018

avem 6 magazine noi. Acestea sunt fie relocate din diferite locații, fie sunt magazine total noi, în orașe unde nu am mai avut prezență până acum: Constanța – Doraly Mall, Ploiești – Complex Aurora, Galați – cartier Țiglina, Deva, Sibiu – bd. Victoriei și Hunedoara – Galeria Supeco (29.10).

2019, un an benefic

Deschidem 5 magazine: 2 în orașul Pitești (din care unul relocat), 1 în Galați Dunărea Mall și 2 la sfârșitul anului, în aceeași zi - în Aiud și București, zona Bucur Obor . Magazinele sunt spațioase și au un aspect modern. O mare parte din magazinele Humana sunt renovate.Participăm la Conferința de Pace și Justiție din Danemarca 10-12 mai 2019.
La sfârșitul anului 2019 avem 43 magazine.

În 2020 deschidem al 3-lea magazin din Constanța, în Piața Tomis III.

Ne afectează situația pandemiei de coronavirus. Suntem nevoiți să închidem 8 magazine.

2021

Planul este să continuăm expansiunea și să ajungem la numărul de magazine pe care îl aveam înaintea pandemiei. Suntem încrezători și ne dorim ca oamenii să conștientizeze beneficiile cumpărăturilor second-hand.