Humana People to People este de părere că Educația este cheia dezvoltării pe termen lung a unei țări. O parte din programele noastre întreprinse în domeniul Educației sunt:

Colegiile pentru Formarea Profesorilor (Teacher Training Colleges), program ce își propune să ofere viitorilor profesori, acele aptitudini și cunoștiințe necesare pentru a oferi educație de calitate elevilor lor: în 2016, aproximativ 12.500 de viitori profesori de școală primară au efectuat cursuri de formare în școlile noastre. Avem 53 de colegii de formare a cadrelor didactice și peste 35 000 de profesori instruiți din 1993.

Programul pentru Pregătirea Profesională a Tinerilor, ce își propune să le sporească șansele de de angajare și să le dezvolte spiritul antreprenorial. În 2016, au absolvit 1800 de studenți din școlile noastre vocaționale din Guineea Bissau, Zimbabwe, Mozambic, Malawi și Namibia.

Programul Mâncare pentru Cunoaștere (Food for Knowledge), ce oferă mese zilnice pentru mai bine de 60.000 de copii din școliile primare din Provincia Maputo, Mozambic. Proiectul contribuie la îmbunătățirea performanțelor școlare și la creșterea gradului de prezență a copiilor la cursuri, prin oferirea de mese școlare, de educație nutrițională și de activități extra curriculare.