Suntem încântați să anunțăm lansarea unui nou proiect regional rezistent la climă, astăzi 15 martie 2022. Proiectul va aduce beneficii regiunilor transfrontaliere de-a lungul coridorului de graniță din nordul Namibiei și sudul Angola.
Proiectul Adaptarea în comunitățile din Africa de Sud-Vest afectate de secetă (ADSWAC) este o inițiativă de 5 ani în domeniul schimbărilor climatice, finanțată de Fondul de adaptare. Observatorul Sahara și Sahel (OSS) este principalul implementator cu ADPP Angola și DAPP Namibia ca parteneri locali în construirea unor mijloace de trai durabile în rândul comunităților locale din cele două țări.

Proiectul ADSWAC își propune să sporească capacitatea de adaptare și reziliența comunităților la impactul schimbărilor climatice, în special la secetă. Proiectul va lucra cu 160 de organizații locale de producători și 160 de asociații de utilizatori de apă din comunitățile de graniță angoleze-namibiene. Comunitățile râului Okavango din nordul Namibiei și sudul Angola vor fi sprijinite să dezvolte și să implementeze planuri de acțiune comunitare de adaptare, ajungând în cele din urmă la 140.000 de persoane.