În martie sărbătorim Ziua Femeii, motiv pentru care vă reamintim despre programul de microfinanțare care sprijină femeile din India. Humana People to People acordă mult interes și sprijin în dezvoltarea comunității și pentru noi este esențial ca femeile să dețină un rol important atât în societate, cât și în familie. Independența financiară a unei femei generează o educație bună pentru copiii ei, bunăstare în familie și încredere în propriile forțe.

Din 1998, Humana People to People India este implicată în numeroase programe pentru dezvoltarea comunităților sărace și defavorizate din India rurală și urbană. Atât individual cât și prin parteneriate cu organizații internaționale și naționale, inclusiv guvernul, a implementat peste 140 de proiecte în toată țara. În prezent, peste 50 de proiecte se află în statele Rajasthan, Haryana, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Bihar, Uttarakhand, Jharkhand, Telangana, Tamil Nadu și Delhi, impactând astfel aproximativ două milioane de oameni, anual.

Microfinanțarea: Humana People to People India a început să dezvolte programele de microfinanțare în 2007 în zona Bansur din districtul Alwar, Rajasthan. De atunci, proiectele de microfinanțare au susținut peste 110.000 de femei membre în 10.878 de grupuri din 1.324 de sate a 22 de districte din Rajasthan, Uttar Pradesh, Haryana, Uttarakhand și Jharkhand. Aproximativ 87% din finanțare a fost alocată investițiilor pentru creșterea animalelor și 13% afacerilor mici. Humana People to People India colaborează atât cu agenții guvernamentale, cât și cu companii private, pentru astfel de proiecte.

Descoperă proiectele Humana People to People India, accesând link-ul de mai jos:

https://www.humana-india.org/