Pe 25 aprilie este Ziua Mondială a Malariei, iar ONU a anunțat că întâmpinăm un eveniment istoric: primul vaccin împotriva malariei este distribuit. În Malawi, Kenya și Ghana a început un proces de vindecare a 650.000 de copii. Malaria ucide aproape jumătate de milion de oameni anual, în principal în Africa Subsahariană și cu precădere copii.

Care este motivul pentru care a durat 30 de ani până la dezvoltarea acestui vaccin și de ce este 40% eficient și este nevoie de 3 doze de vaccin? Iată adevărul trist: Africa, unde suferă 94% dintre victimele acestei boli, nu este profitabilă pentru companiile farmaceutice.

Programele noastre de sănătate încep cu oameni și nu cu boli; ne orientăm la modul în care oamenii își trăiesc viața. Rezultatele pozitive asupra sănătății se reflectă în oamenii care trăiesc bine; cei care construiesc și mențin o stare bună în comunitățile lor.

Proiectul nostru se alătură sistemului de sănătate publică, profitând la maximum de eforturile și resursele lor, de cunoștințe medicale accesibile și avansate. Programele de sănătate Humana People to People sunt aliniate la strategiile globale de combatere a bolilor, inclusiv programul „95-95-95” al UNAIDS pentru a pune capăt diagnosticelor HIV și SIDA, la strategia OMS pentru a stopa răspândirea tuberculozei. Oferă ghidare și pentru combaterea COVID-19 și strategii pentru eliminarea malariei în sudul Africii.

Proiectele Humana People to People se bazează pe participarea activă a oamenilor din comunități.

Humana People to People a implicat 5,7 milioane de oameni în 2020, în 13 țări și 422 proiecte.