Un sondaj recent realizat de Ministerul Dezvoltării Resurselor Umane al Guvernului Indian ne dezvăluie că 6 milioane de copii nu frecventează școala. Mulți copii se înscriu la școli, dar abandonează din diverse motive. Unele din motive sunt lacunele din învățământ și diferențele de vârstă dintr-o clasă. Acest lucru afectează nu numai capacitatea lor de a înțelege, de a învăța, de a ține pasul și de a excela, ci și sănătatea lor psihosocială și bunăstarea mentală.

Humana People to People India a implementat în 2014 „The Kadam Step up Program”, care este un program ce se desfășoară pe tot parcursul unui an. Acest program este destinat copiilor din afara sistemului școlar pentru a se integra în sistemul educațional formal. Acest program permite fiecărui copil să participe la ore, conform nivelul său actual de cunoștințe, indiferent de vârstă.

Când copilul atinge nivelul adecvat vârstei, programul îl susține să rămână la școală, urmărind timp de 6 luni implicarea și evoluția acestuia.

86.218 elevi au fost înscriși în centrele Kadam Step up, până în August 2020. Dintre aceștia 58.825 de copii sunt deja înscriși în sistemul educativ formal.