HIV, SIDA, malaria, tuberculoza și malnutriția, constituie provocări majore în materie de sănătate publică, care împiedică dezvoltarea economică și socială a oricărei societăți. Cu peste 30 de ani de experiență în dezvoltarea comunității la nivel local, Humana People to People conduce o echipă vastă de personal și voluntari, ce acționează în comunitățile rurale din întreaga lume, ca răspuns la aceste epidemii. În 2016, peste 11 milioane de persoane au beneficiat de programele de sănătate Humana People to People.

Unul dintre programele noastre cele mai cunoscute și cu cele mai bune rezultate, este TCE – Controlul Total al Epidemilor. Dispunând de toate cunoștințele și cu expertiza locală acumulată în ultimii 16 ani, programul Humane People to People a jucat un rol vital în combaterea răspândirii HIV, SIDA și a tuberculozei (TBC), printr-o activitate intensivă de prevenire și îngrijire, implementată în 12 țări.

TCE vine în sprijinul persoanelor infectate și a comunităților din care fac parte, pentru a-i ajuta să obțină controlul asupra epidemiei. În 2016, programul TCE a inclus mai mult de 6,5 milioane de persoane în Africa și Asia. Au fost testați 728,750 de oameni, dintre care 49,500 de teste au fost HIV + (pozitive HIV).