Programele Humana People to People protejează mediul şi luptă împotriva schimbărilor climatice, împreună cu oamenii din comunitățile sărace. Unul dintre cei mai importanţi factori este de a îmbunătăţi capacitatea locală şi de a sprijini activităţile de bază ale comunităţii.  Aceasta se va realiza prin adaptare la efectele schimbării climatice, prin: plantarea de arbori, introducerea tehnicilor agricole şi de grădinărit care conservă resursele, prin utilizarea de metode organice pentru protecția împotriva dăunătorilor plantelor în loc de pesticide, prin predarea lecţiilor de mediu în sute de şcoli din sate, prin instalarea panourilor solare, prin producerea de combustibil bio şi prin controlul şi prevenirea incendiilor.

Programele Humana pentru Mediu și Dezvoltarea Agriculturii Durabile cuprind:

– Stimularea producției agricole și a comerțului local pentru a contribui la dezvoltarea economică a zonelor rurale.

– Elaborarea de programe pentru atenuarea schimbărilor climatice și conservarea mediului.

– Protejarea resurselor globale existente și reducerea emisiilor de CO2, prin colectarea și reutilizarea îmbrăcămintei uzate ca activitate generatoare de venituri.

Unul dintre programele noastre inovatoare în domeniul Agriculturii, este Programul Clubul Fermierilor, program adresat micilor producători prin care sunt învățați să utilizeze eficient și durabil toate resursele de care dispun.

Doar așa, ei vor putea să producă pe termen lung suficientă hrană pentru întreaga comunitate.

Noi, Humana People to People, prin intermediul Clubului Fermierilor, luptăm pentru reducerea consecințelor grave ale schimbării climei. Încercăm să învățăm comunitatea cum să diminueze efectele schimbărilor climatice și cum să se adapteze acestor schimbări, prin creșterea nivelului de trai.

Ca rezultat al programului, fermierii și-au crescut producția și veniturile prin dezvoltarea capacităților și a practicilor agricole durabile. Astăzi, sunt în derulare 336 de proiecte ale Clubului Fermierilor, care includ peste 90.000 de fermieri din 14 țări.

780.000 de persoane au beneficiat de Programele de Mediu și de Agricultură Durabilă în 2016.