Săptămâna Verde a UE 2023 este un eveniment dedicat creșterii gradului de conștientizare cu privire la necesitatea de a ne proteja mediul înconjurător și de a promova o abordare sustenabilă. Întrucât lumea se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește schimbările climatice, pierderea biodiversității și epuizarea resurselor, Uniunea Europeană a adoptat o atitudine proactivă pentru a aborda aceste probleme.

Industria textilă este cunoscută pentru rezultatele negative care conduc la degradarea mediului, de la poluarea apei și deșeurile chimice până la emisiile de carbon și epuizarea resurselor.

EU Strategy on Sustainable and Circular Textiles recunoaște aceste provocări și stabilește un plan cuprinzător pentru a atenua impactul negativ al acestei industrii.

Ca parte a Săptămânii Verzi a UE 2023, un eveniment important va fi EU Green Week Conference, programată pentru 6 și 7 iunie. Conferința va servi drept platformă pentru a discuta cele mai recente evoluții în politicile UE de mediu și va prezenta eforturile și progresele înregistrate în direcția protejării planetei. Evenimentul va reuni factori de decizie influenți, ecologisti recunoscuți, reprezentanți ai societății civile și alte părți interesate, oferindu-le o oportunitate unică de a se angaja în dialoguri constructive și de a colabora pe probleme de mediu.

În plus, conferința va oferi o platformă pentru schimbul de idei practice și soluții inovatoare care pot conduce la transformarea necesară prin durabilitate. Aceasta va evidenția inițiativele de succes aplicate de întreprinderi, organizații și comunități, inspirând pe alții să ia măsuri și să adopte practici sustenabile.

De peste patru decenii, Humana People to People s-a implicat activ în colectarea și reutilizarea textilelor ca activitate de bază generatoare de venituri. Concepută inițial ca un mijloc de a asigura sustenabilitatea financiară a proiectelor noastre de dezvoltare în Africa, Asia, America Centrală și de Sud, această inițiativă a evoluat într-un efort mai larg ce susține protecția mediului.

Săptămâna Verde a UE 2023 ne solicită tuturor să ne concentrăm asupra problemelor umanității de astăzi. Prioritatea noastră principală este acțiunea pe termen lung, asigurându-ne că folosim cu înțelepciune resursele noastre naturale și păstrăm ceea ce avem. Să ne unim forțele și să ne angajăm să ne protejăm planeta, să promovăm conduita sustenabilă și să asigurăm un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.