Mii de oameni din Europa cunosc faptul că hainele, pantofii și textilele care sunt disponibile din abundență în Europa, sunt de negăsit în multe zone din Africa. Acești oameni renunță la hainele uzate, adesea înainte ca ele să ajungă la uzură, donându-le în mod deliberat colectorilor de haine caritabile, cum ar fi Humana People to People. Este un act de solidaritate. Donatorii știu că hainele lor sunt în stare bună și vor să ajungă la cei care au nevoie de ele și care le vor folosi în repetate rânduri.

Colectarea de haine și centrele de sortare sunt esențiale în atingerea întregului potențial al hainelor, încălțămintei și textilelor uzate. Personalul responsabil de colectare și de centrele de sortare, efectuează o sarcină foarte importantă – aceea de a salva textile aruncate, de a selecta tipurile de textile (deșeuri sau textile de calitate) și nu în ultimul rând, sortând articole din deșeuri, astfel încât să devină din nou produse utile. Procedând astfel, colectorii și personalul din centrele de sortare devin participanți ai actului de solidaritate, asigurând astfel o abordare sustenabilă a industriei textile.

Colectarea este un serviciu al comunității în Europa și, în același timp, coloana vertebrală a întregului lanț valoric. Sortarea este o muncă foarte serioasă, care necesită cunoștințe vaste și noțiuni actualizate despre materiale și fashion. Toată această muncă recuperează întreaga valoare conținută de hainele second hand. Humana People to People are un profil unic, deoarece își desfășoară activitatea în 45 de țări de pe 5 continente, acoperind întregul proces: colectare, sortare și vânzare. Excedentul din vânzare este utilizat pentru desfășurarea a 1450 de proiecte umanitare care implică și ajută peste 12.000.000 de persoane defavorizate din această lume.