Colectarea hainelor second hand finanțează proiecte de dezvoltare socială, protejând în același timp mediul înconjurător.

Știm cu toții că reacția la schimbările climatice este urgentă, acum mai mult ca oricând, în întreaga lume:

Potrivit Băncii Mondiale (septembrie 2019), industria textilă produce 10% din emisiile de carbon – mai mult decât zborurile internaționale și transportul maritim – și este al doilea cel mai mare consumator de apă, din lume.

Colectarea de îmbrăcăminte second-hand Humana People to People a economisit 619 000 tone de CO2 în 2019 (4,2 tone CO2 pentru 1 tonă de haine, colectată).

Primul container Humana 1986

21 de milioane de oameni au donat haine și încălțăminte în 2019 în Europa și SUA, unde Humana People to People gestiona 508 magazine în același an, având 10,7 milioane de clienți. În Europa, SUA și Orientul Mijlociu, 5900 de persoane erau angajate în activitatea de colectare, sortare și vânzare a hainelor și încălțămintei.

15% din hainele colectate sunt expediate către membrii Humana People to People din Angola, Republica Democrată Congo, Guineea Bissau, Malawi, Mozambic și Zambia în Africa și Belize în America Centrală. În aceste țări au fost create 9600 de locuri de muncă în logistică, sortare și vânzare de bunuri second-hand.

Îmbrăcămintea și încălțămintea second hand donată de milioane de oameni din Europa și America de Nord reprezintă aproximativ 28% din finanțarea strânsă pentru Proiecte Sociale. Aceste proiecte de dezvoltare Humana People to People au îmbunătățit existența pentru 12 milioane de oameni.

https://www.humana.org/images/publications/Progress-Report-2019.pdf