Organizațiile partenere Humana People to People din Angola, Republica Democrată Congo, Guineea Bissau, Malawi, Mozambic și Zambia din Africa și Belize din America Centrală vând 15% din hainele și încălțămintea colectate și sortate din SUA, Europa și Orientul Mijlociu.

În aceste zone au fost create 9600 de locuri de muncă în logistică, sortare și vânzări, fie în cadrul asociațiilor membre, fie în sectorul comerțului.

butic cu articole second hand, în Africa

Hainele și încălțămintea ajung în baloți mari de 400 kg în containere navale din SUA, Orientul Mijlociu și Europa și sunt sortate de partenerii Humana People to People, din diferite țări.

Hainele și încălțămintea de bună calitate sunt accesibile persoanelor care altfel nu își permit să cumpere haine de un asemenea standard. Majoritatea hainelor sunt vândute în baloturi, de aproximativ 45 kg, micilor comercianți, care angajează uneori și membri ai familiei. Articolele se vând apoi, în piețe special amenajate.

Îmbrăcămintea este un mijloc pentru reducerea sărăciei, contribuind la crearea de locuri de muncă și la creșterea economiilor locale și naționale.

Majoritatea comercianților sunt femei, care prin această afacere devin independente de veniturile soților și reușesc să-și trimită copiii la școală și, în multe cazuri, învață să citească, să scrie și să calculeze singure.

https://www.humana.org/images/publications/Progress-Report-2019.pdf