Câteva cifre despre rezultatele din Raportul Anual 2020 Humana People to People:

Activități desfășurate pe 5 continente în 45 de țări.

Proiecte care au implicat 12 milioane de oameni prin 1453 de grupuri organizate.

Humana People to People este prezentă pe tot globul prin 29 de asociații naționale independente. Am evoluat dintr-o mișcare de educație progresistă din anii 1970, care lupta împotriva apartheidului și a colonialismului. Astăzi, ne-am angajat să abordăm unele dintre principalele provocări umanitare, sociale și de mediu, ale lumii. La patruzeci de ani de la înființare, nevoile planetei noastre și ale locuitorilor săi sunt mai urgente și mai complexe ca niciodată.

Federația Humana People to People a fost înființată oficial în 1996. Susține programe de dezvoltare în Africa, Asia, Europa, America de Nord și America de Sud.

Toți suntem angajați în același proiect: protejarea planetei, construirea comunităților și sprijinirea oamenilor prin conectarea lor cu ceilalți, creșterea potențialului lor.

Suntem ghidați de un set de principii despre cum să susținem dezvoltarea și să strângem fonduri pentru aceasta. Acest etos este împărtășit cu nenumărați parteneri naționali și internaționali, care au susținut și continuă să susțină munca noastră de-a lungul anilor.

Activitățile pe care le desfășurăm sunt aliniate cu Agenda ONU 2030. Lucrând împreuna cu oamenii din comunități și cu numeroșii noștri parteneri, sprijinim țările ce se străduiesc să îndeplinească obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU, creând o schimbare pozitivă si de durată în acest proces.

Programul nostru de dezvoltare comunitară se referă la crearea condițiilor care să permită oamenilor să facă alegeri care conduc la un mod de viață pe care îl apreciază, respectând planeta și promovând justiția.

Prin activități comune, grupurile dedicate dezvoltării comunitare, îmbunătățesc traiul în multe moduri: creează siguranța alimentară, promovează programe pentru sănătate, soluționează problemele de administrare a apei și salubrizării, creează condiții educaționale mai bune și oferă suport pentru îngrijirea bolnavilor sau a copiilor aflați în situații dificile. Cluburile locale cu specific economic au rolul de a sprijini și oferi împrumuturi. Aceste grupuri facilitează, de asemenea, contactul cu clinici de sănătate, consilii locale și școli. În acest fel, vocea comunității este ascultată și luată în calcul.

Liderul de proiect și echipa trăiesc și lucrează ca parte integrantă a comunității și ei fac demersurile ca totul să dea roade.

Susținem fermierii pentru a produce cantități mari de alimente de bună calitate. Ei sunt un ajutor de nădejde în întreaga lume: prin hrană ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ei, persoane defavorizate din mediul rural și urban.

Micii fermieri reprezintă soluția principală pentru crizele sociale și de mediu din lume. Există aproximativ 500 de milioane de ferme mici la nivel mondial și peste 2 miliarde de oameni depind de ele pentru existența lor. Aceste ferme produc aproximativ 80% din alimentele consumate în Asia și Africa sub sahariană. Fermierii sunt foarte importanți – reprezintă forța motrice pentru sisteme agricole durabile din punct de vedere ecologic și în acord cu normele sociale.

Economiile locale prosperă cu fermierii mici, producția fiind vândută local. Învățând și aplicând noi tehnici, un fermier poate dubla adesea producția. Conceptul de agricultură durabilă Humana People to People, prin Farmers Clubs, plasează fermierii și familiile lor în centrul tuturor activităților. Cluburile oferă fermierilor o oportunitate de a se întâlni, de a învăța și de a se sprijini reciproc pentru a găsi soluții provocărilor cu care se confruntă în regiunea lor. Colaborând, cluburile dezvoltă producții sustenabile și practici agricole regenerative pe care le pot împărtăși cu comunitățile pentru a le implementa împreună, în armonie cu natura. În acest fel, ei sunt capabili să hrănească și să finanțeze propriile comunități, în mod durabil și etic.

Farmers Clubs se găsesc în Africa, America Centrală și de Sud și Asia. Au schimbat viața a peste 200.000 de fermieri și familiile lor. Experiențele participanților la cluburile fermierilor își găsesc de asemenea utilitate în multe alte programe și proiecte, producția durabilă de alimente sănătoase este, până la urma, relevantă pentru toată lumea de pe planeta noastră.

Programele Humana People to People de sănătate pun în prim plan oamenii și nu bolile; răspundem la modul în care oamenii abordează viața. Rezultatele pozitive asupra sănătății se bazează pe cei care trăiesc bine; menținând un tonus bun și în comunitățile lor.

După două decenii de progrese, numărul persoanelor afectate de foame a crescut de la 628 milioane în 2014 la 688 milioane în 2019. Estimările pentru 2020 variază de la 780 milioane la 829 de milioane de oameni.

Proiectul nostru se alătură sistemului de sănătate publică, profitând la maximum de eforturile și resursele lor, de cunoștințe medicale accesibile și avansate. Programele de sănătate Humana People to People sunt aliniate la strategiile globale de combatere a bolilor, inclusiv programul „95-95-95” al UNAIDS pentru a pune capăt HIV și SIDA, oferind ghidare și pentru combaterea COVID-19 și strategii pentru eliminarea malariei în sudul Africii.

Începând cu 1993, Humana People to People a pregătit peste 53.000 de profesori care să lucreze în școlile publice primare din mediul rural, din 7 țări.

Există o legătură strânsă între colegiu, școală și comunitate și între viitorul profesor și viitorii elevi. Aceasta este responsabilitatea la locul de muncă, oferind profesorilor în formare experiențe personale directe despre ceea ce funcționează în predare și situații practice pentru a le îndruma viitorul profesional.

Dezechilibrul în domeniul educației din întreaga lume, cauzat de Covid-19, a cerut ca profesorii să fie creativi, inovatori și plini de compasiune. Profesorii sunt cheia în aflarea oricărei soluții posibile și imposibile ca predarea și învățarea să fie neîntrerupte, chiar dacă școlile sunt închise sau deschise. Provocarea în zonele rurale este de a nu pierde elevi. Suntem mândri că profesorii noștri s-au arătat bine pregătiți pentru a depăși aceste provocări – sunt un exemplu grăitor în acest sens.