Înainte de a începe sesiunea de cumpărături cu reducere de 50%, dorim să vă amintim despre proiectele Humana People to People din Africa și India, din domeniul EDUCAȚIEI.

Humana People to People a dezvoltat de-a lungul timpului un sistem unic de colectare, sortare și vânzare de articole SECOND – HAND în Europa, SUA și Africa. O bună parte din profitul obținut este folosit pentru bună gestionare a celor peste 1250 de proiecte existente în Africa, India și America de Sud.

Humana People to People este prezentă pe 5 continente, în 45 de țări. Peste 12 milioane de oameni beneficiază de aceste proiecte sociale.

Reutilizarea hainelor colectate are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Reutilizarea înseamnă salvarea resurselor naturale și reducerea poluării. Conceptul Humana Second Hand înseamnă modă sustenabilă, originalitate și responsabilitate față de mediul înconjurător.

Organizațiile afiliate Humana People to People coordonează activități de:

–        EDUCAȚIE – de la grădinițe la nivel universitar

–        Cooperative Agricole (FARMER’s CLUBS)

–        Dezvoltarea Comunității

–        Sănătate

Acest articol are ca temă principală EDUCAȚIA viitoarelor cadre didactice. Colegiile specializate în pregătirea tinerilor aspiranți să devină învățători, profesori sau instructori de meserii, au fost începute și dezvoltate de către Federația Humana People to People.

Din 1993, 50 000 de cadre didactice au absolvit în liceele din Mozambic, Angola, Malawi, Guinea Bissau, Zambia, Congo și India. Programa școlară este aprobată de Ministerul Educației din fiecare țară.

Avantajele implicării Humana People to People în educația viitoarelor cadre didactice:

–          După absolvirea liceului, peste 90% din învățători au ales să lucreze în școli din zonele rurale. Ei au înțeles cât de importantă este implicarea personală și cât de însemnată este participarea lor la dezvoltarea comunității. Scăderea analfabetismului este, de asemenea, unul din rezultatele contribuției Humana People to People în regiunile în care activează.

–          Minim 50% din absolvenți sunt femei. Acesta reprezintă un mare avantaj pentru comunitate, deoarece femeile au o influență majoră asupra vieții sociale atât în interiorul, cât și în exteriorul școlilor. De asemenea, ele pot controla mai bine abandonul școlar.

Fiecare elev face practică în școlile din zonele rurale mai apropiate sau mai îndepărtate.

O dată ce a absolvit liceul, învățătorul va munci împreună cu localnicii: vopsesc, plantează copaci, grădinăresc, cresc animale domestice, joacă în piese de teatru, gătesc hrană sănătoasă, împletesc, confecționează brățări și coliere pe care le vând și obțin un venit suplimentar. Doar așa, fiecare cadru didactic se va integra în cultură și viața de zi cu zi a comunității în care va trăi.

Humana People to People va continua în Africa și India acest program de instruire a viitoarelor cadre didactice, cu șanse reale de dezvoltare și creștere exponențială, de la an la an.

Humana People to People România colaborează cu un ONG local – Concordia. Acesta sprijină în Ploiești și București peste 1000 de orfani, copii și adolescenți din familii sărace, oferindu-le un cămin, hrană și educație.

Vă invităm la cumpărături! Doar cumpărând orice articol SECOND HAND din magazinele Humana, oferiți suport celor care au nevoie disperată de o schimbare în bine!