Humana People to People sărbătorește Ziua Mondială a Profesorilor 2020, susținând munca depusă de milioane de profesori din întreaga lume. Profesorii sunt piloni în construirea și dezvoltarea unei națiuni, deoarece sunt mâinile invizibile care modelează și dau formă comunităților.

Anual, în luna octombrie avem oportunitatea de a aprecia contribuțiile profesorilor în educație. În 2020, tema Zilei Mondiale a Profesorilor este „Profesorii: Fruntași în timpul crizei, reinventând viitorul”. Humana People to People recunoaște importanța susținerii învățământului, de aceea este implicată în proiecte care vin în susținerea educației.

În ultimii 27 de ani, Humana People to People a pregătit profesori pentru școlile primare. Aceștia sunt dedicați profesiei și predau în unele dintre cele mai îndepărtate comunități din Africa și India.

În prezent, 49 de colegii Humana People to People de formare a profesorilor pregătesc în fiecare an aproape 12 500 de profesori de școală primară. Sunt peste 5 000 de profesori absolvenți în fiecare an în Mozambic, Angola, Malawi, India, Guineea Bissau, Republica Democrată Congo și Zambia.

Mai jos sunt mărturiile profesorilor pregătiți prin intermediul programelor Humana People to People.

Justino Sacanbombo, profesor la Școala de Formare a Profesorilor ADPP Lunda Sul, Angola Experiență didactică: 4 ani

“Școala te pregătește să te adaptezi societății. Când ceea ce se întâmplă în societate se schimbă, schimbările au loc și în școli.

Școala de formare a cadrelor didactice ADPP a contribuit semnificativ la viața oamenilor, deoarece aduce plus-valoare în societate prin educație și activități școlare.

În timpul pandemiei Covid-19, am ajutat în mod semnificativ clasa mea și grupul meu principal de studenți, creând o pagină de curs pe WhatsApp și Facebook, unde am postat temele de studiu, acoperind atât subiectele de zi cu zi, cât și subiectele despre COVID- 19, pentru a explica modul de prevenire a bolii. În același timp, am ținut cursuri online folosind WhatsApp și Facebook și chiar am postat cursuri video. Îmi doresc ca asta să aducă o contribuție semnificativă.

A fost o experiență nouă și complexă pentru studenți, nu numai în grupul meu, ci și în rândul studenților în general.

Sunt foarte fericit că putem facilita astfel de soluții, într-un moment dificil pentru elevii și școlile noastre.”

Ajay Dodiya, absolvent al programului NeTT, lot 2013-2015 de la DIET Ujjain, Madhya Pradesh, India
Experiență didactică: 2 ani

„Scopul meu este de a oferi studenților mei o bază solidă de învățare în primii ani de educație. Nu întotdeauna vor să studieze din cărți. Trebuie să-i țin atenți și, în același timp, să ofer educație holistică. Așa că îi învăț lucruri care să corespundă vieții lor de zi cu zi. În fiecare zi împărtășim o nouă poveste care ne învață ceva relevant pentru vremurile actuale. ”

Ajay Dodiya folosește povești și activități practice pentru a-și învăța elevii.

Albertina Duarte Chicopera, profesor ADPP Teacher Training College din Nhamatanda, Mozambic

„Responsabilitatea necesită curaj, dăruire și muncă asiduă din partea unui individ. Cu aceste experiențe, aștept o viață profesională prosperă, pentru că voi împărtăși tot ce am învățat cu viitorii mei studenți, dezvoltând în ei spiritul de responsabilitate și dorința de a învăța.”