Ziua Mondială împotriva SIDA are loc la 1 decembrie în fiecare an.

Este o oportunitate pentru oamenii din întreaga lume de a se uni în lupta împotriva HIV, de a arăta sprijin pentru persoanele care trăiesc cu HIV și de a comemora pe cei care au murit din cauza unei boli legate de SIDA. Înființată în 1988, Ziua Mondială a SIDA a fost prima zi a sănătății la nivel mondial.

Sindromul imunodeficienței dobândite (SIDA) este o afecțiune cronică, care poate pune viața în pericol, cauzată de virusul imunodeficienței umane (HIV). Dăunând sistemului imunitar, HIV interferează cu capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și bolilor.

HIV este o infecție cu transmitere sexuală (ITS). Se poate răspândi și prin contactul cu sângele infectat sau de la mamă la copil în timpul sarcinii, nașterii sau alăptării. Cu medicamente, pot dura ani înainte ca HIV să vă slăbească sistemul imunitar până la punctul în care aveți SIDA.

Nu există un remediu pentru HIV/SIDA, dar medicamentele pot încetini dramatic progresia bolii. Aceste medicamente au redus decesele cauzate de SIDA în multe țări dezvoltate.

Munca Humana People to People din ultimii 20 de ani pentru a lupta împotriva pandemiei HIV-SIDA.

Control total al epidemiei!

„NUMAI OAMENII SE POT ELIBERA DE SIDA” a fost sloganul programului Humana People to Peoples HIV and SIDA încă de la începutul anului 2000.

Proiectul este structurat pe zone de 100.000 de persoane. Prin intermediul conducerilor locale sunt numiți 50 de ofițeri de teren TCE(Total Epidemic Control), câte 1 pentru fiecare 2000 de persoane, ceea ce înseamnă că fiecare persoană poate fi contactată de 3 ori în acea zonă într-o perioadă de 3 ani.

De la început, TCE a ajuns la peste 20 de milioane de oameni.

În 2019, 6,6 mil. oameni au beneficiat în 13 țări prin 307 unități de Proiectul de Sănătate Humana People to People.

Acum strategia este de a ajunge la oamenii, care au fost deja testați pozitiv, ceea ce înseamnă o abordare mai eficientă.

Humana People to People Botswana

Înființată în 2001, Humana People to People Botswana este o organizație națională non-profit de dezvoltare. De la început, a fost implicată în transformarea comunităților sărace care se luptă cu efectele negative ale sărăciei abjecte, condițiilor climatice dure, deficitul de resurse agricole și persistența pandemiei HIV și SIDA. Organizația își desfășoară proiectele prin programe de bază menite să ofere oamenilor instrumentele, cunoștințele și abilitățile necesare pentru a crea o dezvoltare durabilă pe termen lung.

hpp-botswana.org

În anul 2002, 45% dintre oamenii din Botswana erau pozitivi HIV. Guvernul țării a cerut membrilor Humana People to People să asiste în lupta împotriva bolii mortale și HPP a inițiat o structură construită ca o armată pentru a lupta cu boala.

În ultimii 30 de ani, s-au înregistrat progrese uriașe în lupta împotriva bolilor majore precum HIV și SIDA și tuberculoza. Guvernul Botswana a investit în tratament, iar persoanele care urmează tratament ARV pot trăi și prospera pe o perioada mai îndelungată. 67% dintre persoanele care sunt pozitive HIV sunt sub tratament. Botswana se confruntă cu 10.000 de noi infecții cu HIV în fiecare an, noi infecții TBC și o creștere abruptă a bolilor stilului de viață.

Hope Humana CATCH

Humana People to People a implementat o abordare comunitară din 2015, cu scopul principal de a controla HIV la nivel comunitar. Abordarea CATCH a arătat competența comunităților de a-și evalua propriile situații și de a conduce soluții locale.

Prin această inițiativă condusă de liderii comunității locali, unitățile de sănătate au înregistrat o mai bună utilizare a testării HIV, care a venit împreună cu semne de aderență îmbunătățită la tratament. De asemenea, comunitățile și-au dat seama că există o stigmatizare și discriminare reduse între ele, deoarece oamenii își dezvăluiau statutul HIV în public și se ofereau să dea mărturii în timpul întâlnirilor publice, ca o modalitate de a-i încuraja pe cei care se confruntă cu provocări. Toate aceste realizări au fost rezultatul acțiunilor întreprinse de comunități pentru a răspunde preocupărilor lor.

Pe parcursul anului 2019, am continuat lupta pentru obținerea controlului total asupra pandemiei HIV și SIDA, luptă împotriva răspândirii Bolilor netransmisibile TB și eliminarea malariei.

67.712 Persoane contactate direct prin HOPE Humana 90-90-90
310 gospodării au beneficiat de conversații privind sănătatea HOPE Humana Kanye
117.915 Prezervative distribuite prin HOPE CATCH
1.718 de persoane au fost testate folosind kiturile de testare de diagnosticare rapidă HOPE Humana Malaria