Skip to content
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty
Quality Clothes at Affordable Prices
Fighting Climate Change, Fighting Poverty

Humana People to People Romania s-a alăturat în anul 2019 eforturilor CONCORDIA, o organizație neguvernamentală și non-profit dedicată, cu o misiune de peste 30 de ani în sprijinirea copiilor, tinerilor și familiilor vulnerabile din România. Prin sprijinul financiar acordat periodic, ajutăm copiii și tinerii proveniți din medii vulnerabile aflați în grija CONCORDIA să crească și să fie educați, în drumul lor către o viață independentă în care să își poată depăși condiția, ieșind din cercul vicios al sărăciei. 

Misiunea CONCORDIA este clară: să capaciteze și să reintegreze pe cei care se confruntă cu dificultăți sociale, familiale, educaționale și profesionale, îndrumându-i către trai independent. Această colaborare a condus la o întâlnire emoționantă cu copiii și tinerii care beneficiază de programele CONCORDIA, aceștia oferind cu recunoștință creațiile artistice și produsele preparate la Școala de Meserii. Devotamentul organizației pentru îmbunătățirea vieților tinerilor defavorizați este cu adevărat admirabil și o sursă de inspirație pentru noi toți.

De 30 de ani, CONCORDIA ajută copiii în nevoie. Acum trei decenii, când CONCORDIA a început să lucreze în România, reprezentanții orgnizației au adunat copiii abandonați aflați pe străzi și le-au oferit un cămin. În timp, tot mai mulți copii și-au găsit adăpost, gijă și educație sub acoperișul organizației în diferite proiecte din județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița. Acum organizația are anul în grijă peste 2000 de beneficiari care sunt susținuți pe termen lung, până pot să își asume un trai pe cont propriu și sunt complet integrați socio-profesional. 

Un exemplu sunt cele trei case de tip familial înființate de CONCORDIA, unde 29 de copii și tineri locuiesc, primesc îngijire și hrană în fiecare zi, ajutor la școală și suport medical și emoțional. Unul din copiii crescuți de mici în proiectele organizației este Ema, care are acum 23 de ani și privește înapoi la viața ei care a fost plină de griji, schimbări și multe întrebări. Ea și-a pus aceste întrebări încă de când era o fetiță care trăia pe străzi. Când avea 9 ani, a găsit un cămin la CONCORDIA, și de atunci a fost locul în care grijile s-au transformat în siguranță, schimbările în stabilitate și întrebările și-au găsit răspunsuri.

Astăzi, Ema este studentă la facultate în București și nu întâmplător studiază să devină asistent spcial. Vrea să ajute alți copii care, din diferite motive, nu pot trăi cu părinții lor. Ema cunoaște provocările cu care se confruntă acești copii, pentru că a trecut prin asta însăși. Ea spune: „Copiii și tinerii din medii vulnerabile nu au nevoie doar de susținere materială; au nevoie ca oamenii să creadă în ei mai mult decât orice altceva."

MAI MULTE

Află detalii despre diferitele noastre inițiative

Proiectul Repair - Repară și reutilizează hainele preferate

Pentru un impact negativ minim asupra planetei, credem că reutilizarea și repararea articolelor vestimentare sunt esențiale. De aceea ne-am propus să sprijinim breasla croitorilor și cizmarilor, în special cei care...

Read more
„Fire de Compasiune” - bucurie și căldură pentru comunitățile vulnerabile din Prahova

Sărbătorile de iarnă pot fi triste pentru familiile din mediile vulnerabile, care nu au posibilitatea de a oferi celor dragi o haină calduroasă sau bucate alese. Noi, la HUMANA, dorim...

Read more
Alături de copiii și tinerii aflați în grija Organizației Umanitare CONCORDIA

Humana People to People Romania s-a alăturat în anul 2019 eforturilor CONCORDIA, o organizație neguvernamentală și non-profit dedicată, cu o misiune de peste 30 de ani în sprijinirea copiilor, tinerilor și...

Read more

Cart

Your cart is currently empty.

Start Shopping

Select options